9 Haziran 2010 Çarşamba

Yazlık Saç Bakımı İçin On İpucu


Yaz mevsiminin nemi ve güneşi saçlarınıza zararlı olabilir. Saçlarınızın yıpranmaması için bu mevsimde doğru ve önleyici önlemler alınmalıdır. Aşağıda yaz aylarını sağlıklı bir saç ile geçirebilmeniz için gerekli on ipucu verimektedir
.
1- Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için şapka ya da eşarp takarken başınızdaki kan dolaşımını engelleyecek ya da zorlaştırcak kadar sıkı olmamasına dikkat edin.
2- Eğer uzun süre güneşte kalacağınızı biliyorsanız ve kafanıza da birşey takmak istemiyorsanız saçınıza uygun ve  durulanmayan bir saç kreminin içerisine güneş kremi karıştırıp saçınıza sürerek çıkabilirsiniz.
3- Eğer dışarıdaysanız ve saçlarınıza güneş ve saç kreminden oluşan karışımı kullanmayı unuttuysanız normal bir güneş kremi kullanabilirsiniz fakat eve döndüğünüzde yoğun bir şampuan kullanıp iyi durulamayı unutmayınız.
4- Saç kurutma makinesi ve maşa gibi sıcaklık veren ürünleri elinizden geldiğince az kullanın ya da hiç kullanmayın.
5- Sıcakılk veren ürünler kullanmak zorundaysanız saçınıza durulanmayan bir saç kremi sürmeyi ihmal etmeyin.
6- Sıcak duş aldıktan ya da saçlarınızı sıcak suda yıkamaktan kaçınmalısınız bunun yerine ılık ya da serin su ile yıkamalısınız, sıcaklık saçlarınızı ve derinizi kurutarak zarar verebilir.
7- Hidrate olmak ( yeteri kadar suya sahp olmak); hem sizin sağlığınız hem de saçınızın sağlıklı kalması için önemlidir. Yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olun. 
8- Saçlarınızı kurutan "formaldehit" veya "alkol" içeren ürünlerden kaçının. Saçınıza daha yumuşak davranan doğal ürünler kulanmaya çalışın.
9- Saçlarınızı sık yıkamamaya çalışın, saçlarınızı sampuanlamak saçınızın nemini alır.
10- Günlük saç kremi kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder