5 Haziran 2010 Cumartesi

İnsan Hakkında Çözülemeyen On Şey

İnsanlarda çözülemeyen, bilinemeyenler yani insana dair hala sırlarnı koruyan on şey nedir? Başka bir değişle insanlar neden güler, neden utanır, öpme isteği nerden çıkar veya çıkmıştır, hurafeler acaba bir ibadet mi, ya  kıllar, gençlik özlemi, rüyalar gerçek mi değil mi, burun karıştırmak bir tik mi,
sanatla neden uğraşılır, cömertlik de nerden çıktı hala çözülememiştir.
1- Utanmak; onursuz sayılacak veya gülünç olacak bir duruma düşmekten üzüntü duymak, mahcup olmak şeklinde tanımlanabilecek bir durum.

2-Öpmek; sevgi, saygı, bağlılık, teşekkür belirtmek amacıya dudaklarını bir şeye veya birine değdirmek ama artık sadece dudak dudağa dokunmak şeklinde algılanmaktadır.

3- Hurafe; dine sonradan girmiş yanlış inanç şeklinde tanımlanabilir.



4- Gülmek; insanın hoşuna veya tuhafına giden olaylar, durumlar karşısında, genellikle sesli bir biçimde duygusunu açığa vurmak.

5- İnsan vücudundaki kıllar; genelde bayanlar olmakla birlikte artık metroseksüel diye tanımlanabilecek erkeklerinde en büyük dertlerinden biri haline geldi.

6- Gençlik; insan hayatının ergenlikle orta yaş arasındaki dönemi denilsede bazen 70 yaşındaki bir kişi bile kendini genç olarak görebilir ve o şekilde yaşayabilir.

7- Rüya; gerçekleşmesi imkânsız durumlar ya da hayal anlamında kullanılır.

8- Burun karıştırmak; çoğu zaman midemizi bulandıran bir durum olsa hiçbir insan kendini yapmaktan alıkoyamaz.

9- Sanat; bir duygu, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık,

10- Cömertlik; para ve malını esirgemeden veren, eli açık, selek, semih, ahi, bonkör başka bir anlatımla veren alan alan elden üstündür sözüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder