12 Haziran 2010 Cumartesi

Tatile Çıkarken Aklınız Evde Kalmasın

                                           
                            Tatilden Önce Evde Yapılması Gerekenler
Hepimiz tatile kafamız boş bir şekilde başlamak  yani aklımız evde kalmadan tamamen tatile odaklanmak isteriz ama bazen geride bıraktığımız bir takım bir takım olaylar bizi takip edebilir ve maalesef tatilmizi istediğimiz gibi geçirmemize engel olabilir ya da tatilde hiçbir sorun size yansımasada eve geldiğimizde yine istemediğimiz süprizlerle karşılaşabiliriz. Peki bu kötü süprizleri en aza indirmek için neler yapabiliriz?

1- İlk önce kağıt kalem alıp buna yapmanız gerekenleri tek tek yazdığınız bir liste oluşturun ve her yaptığınız maddenin karşılığına bir işaret koyun.
2-Kapatılması gerekenler: Evdeki tüm musluklar, ışıklandırmalar, pencereler.
3- Pirizden çekmeniz gerekenleri kontrol edin örnek olarak ütü uzun süreli bir tatil ise buzdolabı boşaltılıp yine fişi çekilmeli.
4- Komşunuz ile olan ilişkinize göre değişmekle beraber komşuzla güvenilir bir ilişkiniz var ise veya akrabalarınızdan birine evin anahtarını bırakabilirsiniz.
5- Uzun süreli bir tatil çıkıyorsanız ( 3 veya 4 ay ) eve geldiğinizde kesintilere uğramamak için elektrik, su, doğalgaz, internet... gibi faturalarınızı otomatik ödemeye verilebilir.
6- Evde evcil hayvanlarınız varsa ve bunları da yanınıza alamayacaksanız veya almak istemiyorsanız onları hayvan barınaklarına, veterinerlere ya da komşularınızdan birine bırakabilirsiniz.
7- Evde çicekleriniz varsa tatil sürenize ve çiçeğin su ihtiyacına göre ya gitmeden önce sulayın ya da komşunuza verin.

8- Evinizde güvenlik sistemi var ise bunun eksiksiz olarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Güvenlik
 9- Çok önemli bir posta bekliyorsanız ve evde olmayacağınız bir vakir gelme durumu var ise buna ilişkin posta idaresini bilgilendirebilir ya da size posta gönderecek yere farklı bir adres verebilirsiniz.

10- Evinizde bulunan değerli eşyalarınızı ( altın, mücevher, diğer takılar, hisse senedi, para, kolleksiyon parçaları... vb.) kiralık kasalara bırakabilirsiniz.




İyi Tatiller :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder