25 Haziran 2010 Cuma

Otoyollarda Paralı Geçiş Kalktı Artık Sadece OGS ve KGS İle Geçiş Olacak

Artık İstanbul-Ankara arasındaki otoyollarda para dönemi kapandı. Parayı veren düdüğü çalamayacak!!! 01 Temmuz 2010 tarihinden itibaren İstanbul-Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılarak, tüm geçişler OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) ile yapılacak.

Bugün itibariyle toplam 7 Milyon 100 Bin OGS ve KGS abonesi mevcut olup, Köprü ve Otoyol geçiş
ücretlerinde, sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki “dur-kalk”lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzos gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan % 20 indirimden, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanması sağlanacak.

               OGS abone işlemleri için; Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası, KGS hizmetleri için ise bunlara ilave olarak Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Halk Bankası ve Bank Asya tarafından hizmet verilmektedir.

              OGS veya KGS abonesi olmayan Otoyol kullanıcılarının gişelerde yaşanması muhtemel sıkışıklıkta mağdur olmamaları için ilgili Bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmaları önem arz etmektedir. OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücüler kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücreti ile birlikte 10 katı idari para cezası ödeyecek. Kaçak geçiş yapılan tarihten itibaren 10 gün içinde OGS veya Kredili KGS abonesi olmaları halinde bu cezaları iptal edilecek.

              Karayollarınca yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemleri, İstanbul Çamlıca-Ankara Akıncılar istasyonları ile trafiği yoğun bağlantı yollarındaki gişe alanlarında gerçekleştirilecek.

                Nakit KGS’li kartlarda nakdin bitmesi nedeniyle sürücünün mağdur olmaması için, kredi kartıyla irtibatlı kredili KGS kartının kullanılmasında yarar görülmektedir.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder