26 Haziran 2010 Cumartesi

Ucuz Tatil Yolları

Birkaç küçük önlem ve araştırma ile yapacağınız güzel bir tatil amacına ulaşmış olsun ve geri döndüğünüzde sizi maddi ve manevi yönden yormasın. Mesala artık kısa süreli bir tatil için çok uzun süreli ödemeler ile karşı karşıya kalabiliyoruz, tatil bitiyor ama borçları bitmiyor. Herkesin hakkı olan ve insanca bir yaşam için herkes tüm yılın yorgunluğunu biraz olsun gidermek için tatil yapmak ister. Şimdi daha ucuz bir tatil için neler yapabiliriz onlara bakalım.
  • Tatile ne zaman çıkacağınız belli ise erken rezarvasyon yaptırarak sezon fiyatlarına göre yarı yarıya hatta daha düşük bir fiyata otel, apart, tatil köyü, motel, devre mülk vb. yerler bulabilirsiniz.
  • Tatillerde en büyük masraf kalemlerinde biri olan ulaşım giderlerini tek bir ulaşım yöntemi ile değil tüm alternatifleri değerlendirerek size en uygun olanı seçebilirsiniz(Denizyolu, karayolu ve havayolu gibi).
Erken rezarvasyon özellikle hava yolu ulaşım seçeneklerinde de size uygun düşük fiyatlı biletler elde edebilirsiniz.
Ayrıca seyehatlerde az kullanılan günlerde de ucuz ulaşım imkanlarını yakalayabilirsiniz (sabah veya gece yarısı biletleri, hafta içi biletler... gibi).
Gidiş-dönüş alarakta ucuza getirebilirsiniz.
  • Tatilde kullanacağınız ürünleri gitmeden önce size en uygun yerlerden araştırarak alıp gidebilirsiniz.
  • Şehiriçi ulaşım koşulları hakkında önceden araştırma yapın ve gittiğiniz yerdeki topu taşıma ile ilgilide bir harita edinebilirsiniz ayrıca toplu taşıma için indirimli nasıl hareket edersiniz bunu araştırın örneğin Ankara için EGO, İstanbul için Akbil, Bursa için BUKART gibi olanakları öğrenin ve buna göre hareket edin.
  • Nerede ne yenir, nerede eğlenilir, nerede gezilir ararştırmasını yapın yani tatile gittiğinizde - şimdi ne yapalım demeyin (İyi bir plan yapın ama tatilde her zaman için doğaçlamaya da yer verin çünkü doğaçlama tatilin özünde vardır).
  • Gittiğiniz yer hakkında bilgi toplayın ve gitmeniz gerekenler yerleri not edin ( Çünkü tatilden geri döndüğünüzde arkadaşlarınıza tatiliniz anlatırken şu tepki ile karşılaşmayın - Aaaa! Oraya gitmedin mi!!!!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder