7 Haziran 2010 Pazartesi

Çatlakları Önlemenin On Altın Kuralı


            Çatlak çizgileri hamilelik gibi hızlı kilo alımı ve verimi söz konusu olan dönemler sonucu oluşmaktadır. Ciddi bir sağlık tasası olmamalarına rağman , çatlak çizgileri insanda sıkılgan duygular yaratan kalıcı izlere neden olabilmektedir. Herşeyde olduğu gibi istenmeyen bir şeyi  gerçekleşmeden önleyebilmek kurtulmanın kökten çözümüdür. Aşağıda çatlak çizgileri ile karşlaşma ihtimalini en aza indiren on altın kural ...

1. Bol su içerek cildinizi her zaman hidrate tutunuz.
2. A, E ve C vitamini yönünden zengin besinler içeren tüketme alışkanlığınızı arttırınız.Ek gıdalar da kullanılabilir.Bu vitaminler cildinizin esnekliğini koruyarak çatlaklara karşı korur.

Vitamin E mısır,badem,zeytin ,yeşil yapraklar ve yulaf gibi belli gıdalarda bulunsa da bu gıdaları tüketmek e vitamini ihtiyacını karşılamak için yetmemektedir.  Bu durumda Ek gıda (Kapsül) takviyesi yapılabilir.
3.Dietinizde çinko içeren besinlere yer verin. Ya da çinko takviyesi kullanın. Çinko cildinizi yumaşatır ve sıkılaştırır.

4.Balık yağı gibi EFA içeren yağlı gıdalara da yer vermeyi unutmayın. Gerilme döneminden sonra cildin normal haline dönmesine yardımcı olacaktır.

5. E vitamini kapsülleri masaj yağı ile karıştırarark etkili bir formülü elde edebilirsiniz. Bu formülleri duştan sonra ıslak bedeninize sürmeniz yararlı olacaktır.

6.Çatlakları azaltmanın yollarından bir de kakao yağı sürmektir. Kakao yağının yararlı etkisi bir çok bilimci tarafından kanıtlanmıştır. Hatta çatlak tedavisinde kullanılan çoğu kremlerin içinde kakao kullanılmaktadır.

7.Badem yağı ile düzenli masaj çatlakları uzak tutmanın yollarındandır.

8.Banyo sırasında cildinizi bir lif yardımıyla yavaşça ovarak cildinizin pul pul dökülmesine yol açıp kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz.Ölü derilerden arınmak çatlakların görünümünü azaltmaktadır.

9. Zamala yok olmayan çatlaklar için bir cildiyeci mevzi çatlak önleyici bir krem önerebilir.

10. Şiddetli çizgiler için lazer yöntemi düşünülebilir. Bu yöntem yeni olan hafif kırmızı veya mor tonlardaki çizgile için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder