10 Haziran 2010 Perşembe

Para Biriktirmenin Yolları

Evet "para" Lidyalıların parayı icat etmeleri ile beraber artık insanların peşinden koştuğu bir obje haline gelmiştir. Para herşeyden önce bir takas aracıdır ve ihtiyacımız olan mal ve hizmetleri para karşılığında alırız. Peki insanlar için bu kadar önemli olan parayı nasıl biriktirebiliriz.


1- Dışarda yemek yemekten kaçının aslında bu sizin iki yönlü olarak para biriktirmenize sebep olur çünkü dışarda yemek yemek hem sağlınız açınızdan hem de maddi olarak sizi çok etkileyecektir ve aslında çok kısa bir sürede ihtiyacınız olan yemeği hazırlayabilirsin.
2- Markadan çakın, önemli olanın ihtiyaçlarınız olduğunu hiç bir zaman unutmayın, mesala marketlerde alışveriş yaparken aslında o markete ait olan ürünleri almaya çalışın ve ürünler içerik itibariyle de aynı ise hiç düşünmeden o markete ait ürünü alın.
3- Pahalı alışkanlıklardan kurtulun  örneğin sigara gibi...
4- Sarhoşken alış-veriş yapmayın yani bir bara gittiğiniz vakit cebinizde belli bir miktar paran olsun ve kredi kartlarını evde bırakın.
5- Telefon şebekenizi ve tarifenizi seçerken size en uygun şebeke ve tarifeyi seçin çünkü artık telefon hatları piyasasında rekabet çok fazla ve her zaman bir araştırma içersinde olun ve bu konuda duygusal olmayın öneli olananın sizin iletişim ihtiyacınızın karşılanmasıdır.
6- Teknoloji çöpcüsü olmayın çünkü bütün yenilikleri takip edemezsiniz Bill Gates değilseniz :)
7- Kredi kartları sayısını azaltın hatta birden fazla edinmeyin ve peşin ödenen planlardan uzak durun.
8- Alışverişlerde elde etmiş olduğunuz kuponları takip edin ve kullanın.
9- Kumardan uzak durun ama her türlü kumardan ve şunu da unutmayın kumarın küçüğü büyüğü olmaz yani 1 TL'lik kumar 1.000.000,00 TL'lik kumar arasında fark yoktur çünkü kumar virüs gibidir.
10- Çocuklarınıza kumbara verin ve kumbarada para biriktirme alışkanlığı kazandırın çocuklarınıza para biriktirme alışkanlığı kazandırırak gelecek nesillere tasarruf bilincine sahip bireyler yetiştirmiş oluruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder