19 Haziran 2010 Cumartesi

Google Paraliı Oluyor

Yeni sistemin adı NEWSPASS
Bu sistem aslında bir barış çünkü google ile haber siteleri arasında yaşanan probleme çözüm olması için geliştirildi. Aslında bu konuda daha önce bir adım atıldı fakat haber sitelerini tatmin etmediğinden yeni bir sistem olarak NEWPASS sistemi geliştirilmiştir. Yani Google News ile ücretsiz olarak okunabilen haberler haber sitelerinin gelirlerini olumsuz etkilemekte olduğundan bu sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik bir sistemdir.Şimdi bu sistem nasıl ona bir göz atalım:
Daha öncesinde ileri sürülen sistemde; Google internet üzerinden haber okumak isteyenlere beş haberi ücretsiz olarak sunacak daha fazla haber okumak isteyenleri ise abone olabilmeleri için farklı bir siteye yönlendirecekti.
NEWSPASS'TE kullanıcılar tek tek abonelik yerine genel bir abonelik ile farklı sitelerden haber okuyabilecek. Yani her haberin ayrı bir fiyata sahip olduğu bir sistemdir. Basit bir ifade ile ödemeli içerik sistemi olan bu sistem her haberin ayrı fiyatlandırıldığı, üyelik temeline dayalı bir sistemdir.
İnternet üzerinden yayımlanan haberler yine yine Google Search üzerinden bulunabilecek. Yapılan aramalarda bu haberlerin görüntüleneceği fakat söz konusu bu haberlerin tüm içeriği ödemeli bir sistemin arkasında tutulacak ve haberin tüm içeriğini görmek isteyen ödeme yapmak zorunda olacak.
Bu sayede haber siteleri yayınladıkları haber karşılığı gelir elde etme olanağına sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder