1 Temmuz 2010 Perşembe

Yaz Ayında Çocukları Bekleyen Tehlikeler, Rahatsızlıklar ve Hastalıklar

Hastalıklar hiç bir zaman çekici değildir ve çekilmezdirler. Özellikle yaz aylarında çocuklar evde durmak yerine dışarı çıkarak güzel havanın tadını çıkarmak ister ama bunlar bazen hiç istenilmeyen durumlar ortaya çıkarabilmektedir. Peki yazı çocuklarımızı bekleyen olası tehlikeler, rahatsızlıklar ve hastalıklar nelerdir?


  •  Çocuk düşe-kalka büyür demiş atalarımız ve yaz ayı çocuklar için tatil ve oyun dönemi olduğundan en çok karşılaşılabilecek durumlar düşme, çarpma sonucu oluşan travmalar. Çocuğun düşmesi sonucu oluşabilecek durumları önleyici tedbirler alınabilir mesela bisiklet kullanan çocuğunuz için başlık kullanmak gibi.

  • Böcek, yılan, arı, akrep gibi hayanların sokması sonucu oluşan durumlar. Mesela yaz ayında köyünüzü ziyaret edecekseniz ve o bölgede zehirli bir akrep var ise oraya gitmeden önce buna ilişkin panzehir özelliği olan aşı olabilirsiniz.

  • Turist/seyehat ishalleri. Başka şehirlere, bölgelere veya ülkelere gidildiğinde oradaki beslenme düzeni, yemekleri, suyu veya havasından olabilmektedir.

  • İsilik. Yaz aylarının aşırı sıcağı ve neminden kaynaklı olarak ve çocukların derilerinin ince olmasından kaynaklı özellikle kıvrım bölgelerinde oluşan kızarıklık, kabarıklık ve döküntü şeklinde oluşan durumdur.

  • Güneş çarpması ve güneş yanığı. En basit önlem çocuklara şapka takayı özendirmek ve özellikle aşırı sıcakların olduğu vakitlerde çocukların dışarda olmamalarını sağlamaktır. Çocuk derileri yetişkinlere oranla daha hassas oldukları için yanıklar oluşabilmktedir.

  • Yaz ishalleri bağırsak ve mide enfeksiyonları. Ateşin çok yüksek olduğu, karın ağrısı ve krampların çok arttığı, sıvı kaybı gözlenen çocuklar için doktora başvurulmalıdır. İshal başlar başlamaz sıvı takviyesine başlamak. El hijyenine önem vermek.

  • Havuzlarda, denizlerde, ırmaklarda veya göletlerde yüzme nedeni ile oluşan enfeksiyonlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder